pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mestreechter Brandslang

Hallo Mestreeg_eighty8things_HR 2

MESTREECHTER BRANDSLANG

Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De liefde voor Brand als basis voor de Mestreechter Brandslang. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld ook nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Het presenteren van goed getapt bier en regelmatig ook daarbij passende gerechtjes is een passie.

Hoe werkt het?

Gedurende de COVID-19 pandemie is niets meer zoals het was. Arrangementen zijn niet mogelijk, allerlei beperkingen maken het een onzekere tijd. Kijk bij de individuele zaken naar mogelijkheden of neem contact op.

De Mestreechter Brandslang is een samenwerkingsverband van Maastrichtse horeca-ondernemers die zich hebben verenigd vanwege hun voorliefde voor de bieren van Brand.
“Het bier waar Limburg trots op is “.
Als een slang slingert de route die de zaken verbindt zich door de diverse wijken van de stad. Van Wyck, via het Stokstraatkwartier, het Centrum met Markt en Vrijthof naar het sfeervolle Jekerkwartier en weer terug naar het O.L. Vrouweplein.
Wie deze route loopt ziet meer dan 2000 jaar geschiedenis aan zich voorbij trekken. De meest eenvoudige manier is geheel zelfstandig een route lopen en onderbreken voor een drankje of een hapje in een van de gastvrije en speciale deelnemende zaken. Je kunt ook een deel van de route lopen, kies enkele deelnemers uit en maak een route op maat met de tool op onze website.

Ook op ander vlak is de Mestreechter Brandslang actief. Zo wordt jaarlijks medio april het Smartlappenfestival Maastricht gepresenteerd. Naast de leden van de Mestreechter Brandslang sluiten daar ook andere horeca ondernemers zich daar bij aan. Op dit moment heeft de Mestreechter Brandslang 15 leden die allemaal hun eigen karakter en sfeer hebben maar een ding verbind en dat is de verzameling prachtige bieren van Brand. Bij alle zaken staan goed gastheerschap, vakmanschap en presentatie hoog in het vaandel. Na het 20 jarig jubileum in december 2017 is de blik gericht op de toekomst.