Mestreechter Brandslang

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Maastricht juni 2019

Get social:

Image Alt

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

De Mestreechter Brandslang is een samenwerkingsverband van Maastrichtse horeca-ondernemers die zich hebben verenigd vanwege hun voorliefde voor de bieren van Brand.
“Het bier waar Limburg trots op is “.
Als een slang slingert de route die de zaken verbindt zich door de diverse wijken van de stad. Van Wyck, via het Stokstraatkwartier, het Centrum met Markt en Vrijthof naar het sfeervolle Jekerkwartier en weer terug naar het O.L. Vrouweplein.
Wie deze route loopt ziet meer dan 2000 jaar geschiedenis aan zich voorbij trekken. De meest eenvoudige manier is geheel zelfstandig een route lopen en onderbreken voor een drankje of een hapje in een van de gastvrije en speciale deelnemende zaken. Je kunt ook een deel van de route lopen, kies enkele deelnemers uit en maak een route op maat met de tool op onze website.
De Mestreechter Brandslang biedt het hele jaar en per seizoen ook andere opties aan.
Je geeft vooraf aan welke zaak of zaken je wilt bezoeken en koopt een voucher via de website of Maastricht Visitor Center. De prijs voor een Brand speciaal bier + bijpassend hapje is € 5,50 per persoon per te bezoeken zaak. Let op niet alle Brandslang café’s doen hier aan mee.

Het hele jaar:
 De Mestreechter Brandslang (of delen daarvan)
 Naat en Druug

Je geeft vooraf aan welke zaak of zaken je wilt bezoeken en koopt een voucher via de website of Maastricht Visitor Center. De prijs voor een Brand speciaal bier + bijpassend hapje is € 5,50 per persoon per te bezoeken zaak. Let op niet alle Brandslang café’s doen hier aan mee.

December, januari en februari: Het 5e seizoen

Seizoensgebonden:

De aanloop naar carnaval of vasteloavend, de donkere wintertijd. In deze maanden liggen er flyers bij de zaken. Geniet van een overheerlijk glas Brand Imperator, Brand Sylvester of Brand Porter en laat de flyer afstempelen. Drie stempels van verschillende zaken geeft recht op deelname in de verloting. Trekking 21 maart.

Maart, april en mei: onze lenteactie

Met het voorjaar wordt het terrasbezoek weer aantrekkelijk.
In deze maanden liggen er flyers bij de zaken. Geniet van een overheerlijk glas Brand Up, Brand Lentebock, Brand IPA ( Brand Session IPA) en laat de flyer afstempelen. Drie stempels van verschillende zaken geeft recht op deelname in de verloting. 
Trekking 21 juni.

Juni, juli en augustus: onze zomeractie


Het Vrijthof wordt weer het centrum met concerten en het jaarlijkse eet en drinkfestijn het Preuvenemint. Geniet van een overheerlijk glas Brand Weizen (of 0,0%), Brand Blond, Brand Ongefilterd en laat de flyer afstempelen. Drie stempels van verschillende zaken geeft recht op deelname in de verloting. 
Trekking 21 september.

September, oktober en november: de Route de la Bière

De periode om te genieten van de diverse Brand Speciaal bieren. Er is een aantal vaste routes waaruit een keuze gemaakt kan worden. Per route wordt in vijf verschillende zaken een Brand Speciaal bier geschonken, veelal is de keuze vrij, met een bijpassend hapje. De voucher kan worden gekocht via de website, bij enkele benoemde deelnemende café’s en via Maastricht Visitor Center. De prijs is € 27,50 per persoon.

Extra’s en toevoegingen

Routebeschrijving.
De vaste routes, dus niet bij Naat en Druug en zelf samengestelde routes is het mogelijk een routebeschrijving te kopen met daarin informatie over de bezienswaardigheden die op die route liggen. Kosten € 2,50 per stuk (1 exemplaar is voldoende voor een groep). Te verkrijgen bij de start.
Voor alle producten is het mogelijk te kiezen voor begeleiding door een gids. Deze zijn te boeken via de website of bij Maastricht Visitor Center. Voor de per uur prijzen neem contact met ons op.