pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mestreechter Brandslang routes

ROUTES

Het bier waar Limburg trots op is, Brand, verbindt de deelnemende zaken van de Mestreechter Brandslang. Als een slang slingert de route die de zaken verbindt zich door de diverse wijken van de eeuwen oude stad. Van Wyck, via het Stokstraatkwartier, het Centrum, de Markt en Vrijthof naar het historische Jekerkwartier en weer terug naar het intieme en sfeervolle Onze Lieve Vrouweplein.

Wie deze route volgt ziet meer dan 2000 jaar geschiedenis aan zich voorbij trekken en ademt die zo specifieke sfeer van Maastricht, het stukje buitenland in eigen land.

Vanaf het prille begin van de Mestreechter Brandslang hebben mensen de route gelopen en de zaken bezocht om een goed getapt glas Brand Pilsener of een van de andere kwaliteitsbieren van Brand te drinken. Niet iedereen is dat op een dag gelukt, maar dat hoeft ook niet natuurlijk. Neem er de tijd voor en neem dan gerust nog een volgend biertje.

Het gaat van ‘kroegentocht’ en ‘genieten van Brand speciaalbieren’ tot het beleven van ‘Mestreechter Brandslang – the Game’ op eigen houtje of op reservering.

Maar de tijden veranderen, en zo dus ook de deelnemers aan de Mestreechter Brandslang. Begonnen als een samenwerkingsverband van café’s zijn nu ook eetcafé’s, tapasbars, bar-bistro’s en Grandcafé’s lid van de Mestreechter Brandslang. Dat heeft zijn uitstraling op de mogelijkheden van bierbeleving en café bezoek. Dat maakt het lopen van de Mestreechter Brandslang alleen maar interessanter en geeft direct ook extra mogelijkheden. De Mestreechter Brandslang speelt daar op in en biedt ruimte voor elke vorm van café bezoek.

De Kroegentocht

Het hele jaar door te lopen, op eigen initiatief aan de hand van de brochure met informatie over alle deelnemende zaken zoals de openingstijden. Neem er de tijd voor, geniet van het Brand Pilsener eventueel verspreid over meerdere dagen/weekends. Houd rekening met de drukte in de eetcafé’s op de tijden dat mensen doorgaans gaan eten.

De Brand Speciaalbier routes

Ook deze zijn het hele jaar te lopen. Dit is niet zomaar van café naar café gaan en iets drinken, nee dit is in enkele zaken rustig genieten van een Brand Speciaalbier, waarbij het oudste Nederlandse Speciaalbier, Brand Imperator, zeker niet mag ontbreken.

Houd rekening met de drukte in de eetcafé’s op de tijden dat mensen doorgaans gaan eten.

Een variant hierop is Naat en Druug. Dan wordt naast een Brand Speciaalbier een bijpassend hapje geserveerd. De keuze van het te drinken Brand Speciaalbier is veelal vrij, in enkele zaken is er gekozen voor een vaste keuze bier gerelateerd aan het hapje.

Voor dit arrangement koop je vouchers via de contactmogelijkheid op www.mestreechterbrandslang.nl of via Maastricht Marketing

Wil je hulp bij het kiezen van de locaties en de tijdstippen, neem dan contact op via onze website.

Om te garanderen dat je als gast kunt genieten van het bier, het hapje en de kwaliteit van onze gastvrijheid en ons gastheerschap is reserveren verplicht.

Houd rekening met de drukte in de eetcafé’s op de tijden dat mensen doorgaans gaan eten.

Route de la Bière

In de maanden september, oktober en november gaan we op de ‘sjieke’ tour en zijn er routes met Brand Speciaalbieren met bijpassend hapje op 2 vaste routes onder de naam “Route de la Bière de Brand”. Ook deze vouchers koop je via de contactmogelijkheid op www.mestreechterbrandslang.nl of in Maastricht Visitor Center op de Kleine Staat. De routes staan vanaf 01 augustus op onze website en zijn te boeken van 01 september t/m 30 november.

Om te garanderen dat je als gast kunt genieten van het bier, het hapje en de kwaliteit van onze gastvrijheid en ons gastheerschap is reserveren gewenst.

Houd rekening met de drukte in de eetcafé’s op de tijden dat mensen doorgaans gaan eten.