pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mestreechter Brandslang routes

ROUTES

De Mestreechter Brandslang is een samenwerkingsverband van Maastrichtse horeca-ondernemers die zich hebben verenigd vanwege hun voorliefde voor de bieren van Brand, het bier waar Limburg trots op is. Als een slang slingert de route die de zaken verbindt zich door de diverse wijken van de stad. Van Wyck, via het Stokstraatkwartier,

het Centrum met Markt en Vrijthof naar het sfeervolle Jekerkwartier en weer terug naar het O.L. Vrouweplein.

Wie deze route loopt ziet meer dan 2000 jaar geschiedenis aan zich voorbij trekken.

De meest eenvoudige manier is geheel zelfstandig een route lopen en onderbreken voor een drankje al dan niet met een hapje in een van de gastvrije en speciale deelnemende zaken. Je kunt ook een deel van de route lopen,of er meerdere dagen / avonden voor uittrekken. Kies enkele deelnemers uit en maak een route op maat. De Mestreechter Brandslang biedt het hele jaar opties aan.

Hoe werkt het?

De vaste routes, dus niet bij Naat en Druug en zelf samengestelde routes is het mogelijk een routebeschrijving te kopen met daarin informatie over de bezienswaardigheden die op die route liggen. Kosten € 2,50 per stuk (1 exemplaar is voldoende voor een groep). Te verkrijgen bij de start. Voor alle producten is het mogelijk te kiezen voor begeleiding door een gids, groepen tot ongeveer 20 personen. Deze zijn te boeken via de website of bij Maastricht Visitor Center. Voor de per uur prijzen neem contact met ons op.

“DE 3 ROUTES DE LA BIÈRE, Maas en Bruggen,Historisch Jekerkwartier en Langs de pleinen”

De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaire drie Routes de la Bière in Maastricht. Per route zijn vouchers te koop via reserveren op deze website. U kiest de gewenste route, maakt per deelnemer € 27,50 over op bankrekeningnummer NL38RABO0129228397, vergeet niet uw adresgegevens op te geven en wij sturen de vouchers per omgaande toe. U kunt ook terecht bij Maastricht Visitor Center. Verdere verkoopadressen tijdens de actie worden opgenomen zodra actief. Geniet aan de hand van deze voucher bij 5 bijzondere café’s van een Brand Speciaalbier, veelal naar keuze, en een bijpassende bite, kosten € 27,50 p.p.. Naast het bier waar Limburg trots op is geniet u ook van de stad Maastricht.

Vouchers te koop vanaf 01 augustus, UITSLUITEND geldig in SEPTEMBER, OKTOBER & NOVEMBER !!

LANGS DE PLEINEN, brengt u bij Café in den Ouden Vogelstruys, Café Hallo Mestreeg, Eetcafé Minckelers, Café Local en Café de Zwaan.

MAAS & BRUGGEN verbindt Tapperij de Poshoorn, Café ‘t Pruuske, Café In de Karkol,Grand Café au Mouton Blanc en de Knijnspiep.

HISTORISSCH JEKERKWARTIER omvat Café de Wolwaag, Bar-Bistro Pieke Potloed, Café Forum, Eetcafé de Preuverij en Café de Tribunal, let op zondags is de Tribunal gesloten.

BIESKES ROUTE

Enkele deelnemende zaken van de Mestreechter Brandslang hebben hun naam verbonden aan een beest, in goed Mestreechs : bieskes. Niet omdat het moet maar omdat het kan, vier prachtige zaken met hart voor gastheerschap en liefde voor Brand bieren verspreid in het centrum van Maastricht. Naast het Brand Pilsener ook Brand Speciaalbieren.

De volgende café’s vomen deze route: Café in de Karkol; Grandcafé au Mouton Blanc; Café de Knijnspiep; Café in den Ouden Vogelstruys. De route is vrij te lopen, dus geen kaarten nodig, let op de openingstijden! Wil je er Brand Speciaalbier drinken met een bijpassend hapje bestel dan kaarten en maak € 22,00 over op bankrekening nummer NL38RABO0129228397 t.n.v. Mestreechter Brandslang. Vergeet niet adresgegevens te vermelden voor het verzenden.

NAAT EN DRUUG

Je geeft vooraf aan welke zaak of zaken je wilt bezoeken en koopt een voucher via de website of Maastricht Visitor Center. De prijs voor een Brand speciaal bier + bijpassend hapje is € 5,50 per persoon per te bezoeken zaak. Let op niet alle Brandslang café’s doen hier aan mee. Niet te boeken bij: Café de Wolwaag, Eetcafé de Preuverij, eetcafé Minckelers en Café Hallo Mestreeg.

MESTREECH IS EINE GROETE KAFFEE

Naar een van de bekendste Maastrichtse Carnavalsliedjes hier de route met de “bruine” café’s die de sfeer in Maastricht door het jaar heen mede bepalen en de gezelligheid zit niet alleen in de “G”! Een Mestreechter Brandslang in een wat kortere uitvoering. Garantie voor een geslaagde wandeling. Op deze route de volgende café’s: Café ‘t Pruuske; Café in de Karkol; Café de Knijnspiep; Café Hallo Mestreeg; Café in den Ouden Vogelstruys; Café Tribunal; Café de Wolwaag; Stadsherberg de Poshoorn en Café Forum. Kies een route met alle of een aantal deelnemende zaken.

Jan Pieter MINCKELERS

Zijn standbeeld staat prominent op de Markt, een van de bekendste zonen van Maastricht. De uitvinder van het steenkoolgas dat in de 19e eeuw huizen, straten en de eerste fabriekshallen verlichtte. Een herinnering vastgehouden in Maastricht en een dronk waardig. Geniet van Brand Pilsener, andere Brand bieren en de wandeling door de stad van Minckelers. De volgende café’s vormen deze route: Café ‘t Pruuske; Café de Wolwaag; Café in den Ouden Vogelstruys; Café Hallo Mestreeg en natuurlijk Eetcafé Minckelers.

De Mestreechter GEIS

De “Mestreechter Geis” oorspronkelijk een figuur in de volksopera “Drie Mestreechteneere naor de Maon” is nu de personificatie van de Maastrichter volksaard, betrokken (chariteit), gevoel voor humor en genieten van de goede dingen die het leven biedt. Een gevoel van Maastricht waar op gedronken mag worden. Geniet van Brand Pilsener en andere Brand bieren en de wandeling door de stad. Op deze route de volgende café’s: Café de Zwaan; Café de Knijnspiep; Café in de Karkol; Eetcafé de Preuverij en Tapperij de Poshoorn.

D’ ARTAGNAN

Wat zou de Maastrichter taal zijn zonder haar wortels in het Frans? De Franse tijd maar ook de tijden onder de Prinsbisschop van Luik hebben het Maastrichts sterk beïnvloed. Nog steeds is het “sjiek” als het naar het Frans verwijst in Maastricht. D’Artagnan, gesneuveld voor Maastricht in 1673 wordt op vele plekken herinnerd. Dat kan natuurlijk ook met een Brand Pilsener of Speciaalbier! De volgende café’s vormen deze route: Café Local; Grandcafé au Mouton Blanc; Bar-bistro Pieke Potloed, de Tribunal en Café Forum.