pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Historie

HISTORIE MESTREECHTER BRANDSLANG

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Goed gastheerschap, vakmanschap en presentatie staan hoog in het vaandel

Ook op ander vlak is de Mestreechter Brandslang actief. Zo wordt jaarlijks medio april het Smartlappenfestival Maastricht gepresenteerd. Naast de leden van de Mestreechter Brandslang sluiten ook andere horeca ondernemers zich daar bij aan. Op dit moment heeft de Mestreechter Brandslang 15 leden, die allemaal hun eigen karakter en sfeer hebben maar een ding verbindt hen en dat is de verzameling prachtige bieren van Brand.

Bij alle zaken staan goed gastheerschap, vakmanschap en presentatie hoog in het vaandel. Na het 20 jarig jubileum in december 2017 is de blik gericht op de toekomst. Het presenteren van goed getapt bier en regelmatig ook daarbij passende gerechtjes is een passie.