Mestreechter Brandslang

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Maastricht juni 2019

Get social:

Image Alt

Grandcafé au Mouton Blanc

Grandcafé au Mouton Blanc

Dit statige pand, het eerste raadhuis van Maastricht, herbergde eens het stads­bestuur. Deze grandeur van weleer vind je nog steeds terug. De krant wacht om gelezen te worden. Het kopje koffie, het Brand biertje of het stijlvolle glas wijn horen er als vanzelf­sprekend bij. De smaakvol opgediende hapjes zijn pure verwennerij.

Vrijdag en zaterdagavond wordt de rust van overdag ingeruild voor de sfeer van het flamboyante café.

Keuve­len of mijmeren, lezen of discussiëren, het gebeurt er allemaal en tekent de aanwezige bourgondische ambiance. Grandcafé au Mouton Blanc is te vinden aan de Kersenmarkt 10, 6211 GP Maastricht

GRANDCAFÉ AU MOUTON BLANC doet aan de volgende routes mee:

Enkele deelnemende zaken van de Mestreechter Brandslang hebben hun naam verbonden aan een beest, in goed Mestreechs : bieskes. Niet omdat het moet maar omdat het kan, vijf prachtige zaken met hart voor gastheerschap en liefde voor Brand bieren verspreid in het centrum van Maastricht. Naast het Brand Pilsener ook Brand Speciaalbieren.

De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaire drie Routes de la Bière in Maastricht. Geniet aan de hand van deze voucher bij 5 bijzondere café’s van een Brand Speciaalbier, veelal naar keuze, en een bijpassende bite. Naast het bier waar Limburg trots op is geniet u ook van de stad Maastricht.

Wat zou de Maastrichter taal zijn zonder haar wortels in het Frans? De Franse tijd maar ook de tijden onder de Prinsbisschop van Luik hebben het Maastrichts sterk beinvloed. Nog steeds is het “sjiek” als het naar het Frans verwijst in Maastricht. D’Artagnan, gesneuveld voor Maastricht in 1673 wordt op vele plekken herinnerd. Dat kan natuurlijk ook met een Brand Pilsener of Speciaalbier!