Mestreechter Brandslang

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Maastricht juni 2019

Get social:

Image Alt

Eetcafé Minckelers

Eetcafé Minckelers

Vernoemd naar de uitvinder van het lichtgas Jan Pieter Minckelers, bevindt dit café zich in het ruim  400 jaar oude monumentale pand op de Markt. Geniet op het terras van een van de  vurrukkullukke Brand bieren, smaakvol wijntje, kopje koffie, Limburgse vlaai of een van de verrassende weekgerechten.  Alles wordt hier in eigen huis bereid, van spek met ei en salade met vers gerookte zalm tot Steak Maison  met Vlaamse friet. Probeer ook beslist eens onze (wereld)beroemde Saté à la Minckelers of Maastrichts zuurvlees.

Wereldberoemde Saté à la Minckelers of Maastrichts zuurvlees.

Eetcafé Minckelers is te vinden aan Markt 35, 6211 CK Maastricht

Eetcafé Minckelers doet aan de volgende routes mee:

    De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaire drie Routes de la Bière in Maastricht. Geniet aan de hand van deze voucher bij 5 bijzondere café’s van een Brand Speciaalbier, veelal naar keuze, en een bijpassende bite. Naast het bier waar Limburg trots op is geniet u ook van de stad Maastricht.

    Wat zou de Maastrichter taal zijn zonder haar wortels in het Frans? De Franse tijd maar ook de tijden onder de Prinsbisschop van Luik hebben het Maastrichts sterk beïnvloed. Nog steeds is het “sjiek” als het naar het Frans verwijst in Maastricht. D’Artagnan, gesneuveld voor Maastricht in 1673 wordt op vele plekken herinnerd. Dat kan natuurlijk ook met een Brand Pilsener of Speciaalbier!