Mestreechter Brandslang

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Maastricht juni 2019

Get social:

Image Alt

Café Hallo Mestreeg

Café Hallo Mestreeg

Met oprecht de ‘G’ van gezelligheid. Gastvrijheid en gezelligheid staan hier hoog in het vaandel. Een authentieke ‘bruine’ kroeg die de sfeer van Maastricht ademt. Al bij binnenkomst voelt ieder zich hier  thuis, de Maastrichtenaar maar ook de gasten van buiten.

De persoonlijke beandering van de uitbaters staat garant voor gezelligheid, zij hebben voor iedereen een woord of goed verhaal.

Mede als ‘preuflokaal’ van Brand Bier zijn hier alle Brand bieren op fust of fles te krijgen, dit alles in een gemoedelijke ‘Mestreechse’ ambiance. De vele schilderijen en foto’s aan de muur laten Maastricht van vroeger herleven. Een must bij een bezoek aan Maastricht.

 

Café Hallo Mestreeg doet aan de volgende routes mee:

Naar een van de bekendste Maastrichtse Carnavalsliedjes hier de route met de “bruine” café’s die de sfeer in Maastricht door het jaar heen mede bepalen en de gezelligheid zit niet alleen in de “G”! Een Mestreechter Brandslang in een wat kortere uitvoering. Garantie voor een geslaagde wandeling.

Zijn standbeeld staat prominent op de Markt, een van de bekendste zonen van Maastricht. De uitvinder van het steenkoolgas dat in de 19e eeuw huizen, straten en de eerste fabriekshallen verlichte. Een herinnering vastgehouden in Maastricht en een dronk waardig. Geniete van Brand bieren en de wandeling door de stad van Minckelers.

Deze route brengt u bij Café in den Ouden Vogelstruys, Café Hallo Mestreeg, Eetcafé Minckelers, Café Local en Café de Zwaan.