Mestreechter Brandslang

De liefde voor het Brand bier als basis voor de Mestreechter Brandslang. Eind negentiger jaren nemen enkele café-eigenaren in Maastricht het initiatief om te gaan samenwerken om de bieren van Brand extra te promoten. De route die de zaken verbindt slingert zich als een slang door de stad, bij het toenemen van het aantal aangesloten zaken wordt dit beeld nog eens versterkt. De Brandslang en de Brandslanghaspel zijn de iconen door de tijd. Naast een kroegentocht, die voor veel mensen soms net iets te lang of te veel adressen besloeg, komen er andere initiatieven. Te denken valt aan de samenwerking met de VVV Maastricht, nu Maastricht Visitor Center en de organisatie La Saison Culinaire. Resultaten de routes Naat en Druug en de Route de la Bière.

Maastricht juni 2019

Get social:

Image Alt

Café de Wolwaag

Café de Wolwaag

In deze waag krijg ieder het zijne. Gelegen aan het Onze Lieve Vrouweplein is in de voormalige Wolwaag van Maastricht dit unieke en sfeervolle cafe gevestigd.

In dit café tref je jong en oud, van werkende tot student. Naast de bekende Brand Bieren van de tap wordt je verrast met een zeer uitgebreide wijnkaart van een uitzonderlijk niveau.

Voor lekkerbekken is er ook ruime keuze uit o.a. huisgemaakte tapas en streekgerechten. Café de Wolwaag kun je vinden aan het Onze Lieve Vrouweplein 27A, 6211 HE Maastricht.

CAFÉ DE WOLWAAG doet aan de volgende routes mee:

Naar een van de bekendste Maastrichtse Carnavalsliedjes hier de route met de “bruine” café’s die de sfeer in Maastricht door het jaar heen mede bepalen en de gezelligheid zit niet alleen in de “G”! Een Mestreechter Brandslang in een wat kortere uitvoering. Garantie voor een geslaagde wandeling.

De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaire drie Routes de la Bière in Maastricht. Geniet aan de hand van deze voucher bij 5 bijzondere café’s van een Brand Speciaalbier, veelal naar keuze, en een bijpassende bite. Naast het bier waar Limburg trots op is geniet u ook van de stad Maastricht.